VERKSTED

Urmakerverksted i Oslo. Service og Reparasjoner på mekaniske armbåndsur. Vi utfører service på de fleste merker. Har du en klokke som trenger service. kontakt oss i dag.

Service og Reparasjoner

IT`S ALL ABOUT THE TIMING

URMAKERVERKSTED

URMAKERVERKSTED

SMÅ MEKANISKE UR

SMÅ DELER OG OLJE

Alle mekaniske ur trenger en service hvert 4-6 år. Et urverk kan inneholde 150 deler som er avhengig av olje og forskjellige typer fett. Oljene i klokkene fordampes og slitasjen kan bli stor hvis ny olje ikke påføres. Vi demonterer klokka, renser og smører. Så monterer vi klokka sammen igjen. Vi setter inn nye pakninger i kasse og krone. Etter at klokka er montert sammen, regulerer vi klokka i flere posisjoner for nøyaktig gange.

 

Hva skjer når du leverer inn din klokke til service?

SERVICE AV DITT UR

Det første urmakern hos Klokkeland gjør er å identifisere klokken. Alle klokker har et unikt serie- og referansenummer.  Når denne innledende undersøkelsen er gjort vil du som kunde få et pristilbud.

Resten av prosessen foregår i en helt bestemt rekkefølge.

1

INSPEKTION

For å få en oversikt over hva som må gjøres for å få uret i god stand foretar vi en visuell undersøkelse. Kosmetiske feil på klokken vurderes, lokket bak på urkassen åpnes slik at tilstanden på urverket kan bedømmes.

1

2

DEMONTERING

Lenken fjernes, urkassen åpnes og selve urverket tas ut og demonteres. Urmakerne kan allerede her finne feil eller slitasjeskader på deler, men ofte oppdages ikke skadene før delene er renset.

2

3

RENSING

De enkelte delene av urverket renses i en spesialmaskin. Selve rensingen er en avansert prosess i fire steg som omfatter ultralyd og tre forskjellige rensevæsker. Urmakerne undersøker nå hver eneste del, og identifiserer hvilke som må byttes ut.

3

4

NYE DELER

Deler som er funnet defekte under demontering vil bli byttet ut med nye originale deler.

4

5

MONTERING

Urverket settes nå sammen, og hver enkelt funksjonelle del av urverket blir smurt med spesialsmurning. Det benyttes 4 forskjellige oljer, og i et gjennomsnittlig mekanisk ur er det rundt 50 punkter som trenger smurning for å hindre friksjon og slitasje. I denne delen av prosessen blir det også søkt etter uregelmessigheter og feil som må rettes.

5

6

JUSTERING

Det er vanlig å gjøre flere tester og justeringer. Presisjonen testes over flere dager og eventuelle feil og uregelmessigheter utbedres.

6

7

ETTERSJEKK

Klokken monteres sammen, urverket settes på plass i kassen og alle pakninger blir skiftet. Det blir foretatt en endelig test på nøyaktighet.

7

En vanlig mekanisk klokke i dag vibrerer ca. 28.800 slag i timen. I løpet av 24 timer vil den ha vibrert 691.200 slag. På et år blir det 252.288.000 slag. Ja, vi anbefaler at man tar service hvert 4-6 år.

FINSTEMT

Klokker er finstemte instrumenter som krever regelmessig tilsyn

NYE DELER

Vi bruker kun originale deler på våre servicer og reparasjoner

JEVNLIG SERVICE

All mekanikk trenger omsorg og vedlikehold for å fungere slik det var tenkt. Jevnlig service sikrer jevn drift.

GARANTI

Alle servicer og reparasjoner utført av oss gis med 1-års garanti.

Har du en klokke som trenger en service?

Lurer du på noe om våre tjenester, ta kontakt! Vi svarer så fort vi kan. Du er velkommen til å sende oss din henvendelse via vårt kontaktskjema. Klokkeland er ikke et autorisert serviceverksted.

For mere kontakt information,  trykk under.