Ny lansering fra Omega!

Omega Seamaster 300m 75-årsjubileum

Den sveitsiske klokkeprodusenten har nettopp avduket en ny kolleksjon for å feire sin store jubileum.

Feirer 75-årsjubileum: Omega lanserer jubileumsutgaven av Seamaster Diver 300m

Den sveitsiske klokkeprodusenten har nettopp avduket en ny kolleksjon for å feire sin store jubileum. Kolleksjonen består av hele syv modeller som viser frem allsidigheten som har gjort Seamasteren til en ikonisk klokke, og hver modell har en dristig sommerblå skive og et minnesmerke på baklokket.

Et 75-årsjubileum er ikke noe man lar passere uten en skikkelig begivenhet. Vi har sett en rekke oppdateringer av hele kolleksjonen, men her ønsker vi å fokusere på det hovedelementet i modellrekken: Seamaster Diver 300m, også kjent som SMP300m. Dette er klokken som ble berømt av James Bond i filmen Goldeneye og som for alltid forankret Omega som klokken til 007. Gjennom årene har den gjennomgått flere endringer når det gjelder form, størrelse og farge.

Seamaster ble lansert i 1948 i forbindelse med Omega’s 100-årsjubileum. Klokkeprodusenten ønsket å bruke kunnskapen den hadde opparbeidet seg ved å lage klokker for Storbritannias forsvarsdepartement til å skape en modell som var allsidig nok for «byen, sjøen eller landet.» Mer enn syv tiår senere har Seamaster gitt opphav til en komplett serie som inkluderer modeller som er sterke nok til å tåle dybdykk i havet og elegante nok til å bæres på en glamorøs galla.

I 2018 ved 70-årsjubileet lanserte Omega den nyeste designen av klokken – ved å øke størrelsen fra 41 mm til 42 mm og legge til den kontroversielle (men nå aksepterte) bakdekslet i glass, som viser Co-Axial kaliber 8800 urverket. Denne utgaven av SMP300m har vært en del av våre liv i nesten et halvt tiår. Ved 75-årsjubileet ser vi ikke en massiv endring av klokken, men vi får noen få.

Det er gjort nøye endringer som ikke bare tar oss tilbake til fortiden, men også er i tråd med moderne klokkedesign. Når vi ser på klokken fra et historisk perspektiv, bringer denne nye Seamasteren tilbake det lukkede bakdekslet – med en vri. I stedet for den kjente graveringen av sjøhesten, har den nå en mer forseggjort etsing av Poseidon og hans trident.

Det første som slår meg med denne nye versjonen av SMP300m er skiven, som Omega selv kaller «Summer Blue». Blåfargen går fra mørkt langs kantene til en lys blå i midten, og illustrerer på denne måten de skiftende fargene i havets dyp.

Skiveoverflaten har en matt, kornet tekstur som skiller seg fra de blanke keramiske overflatene på de eksisterende modellene i blått, svart, hvitt og grønt. Her har vi også det velkjente lasergraverte bølgemønsteret.

Det har gått rykter om at Omega skulle redusere størrelsen tilbake til 41 mm for denne utgaven, men den har beholdt samme størrelse på 42 mm som de eksisterende modellene fra 2018, inkludert den ikoniske stållenken og en gummirem. Bezelinnlegget er laget av mørk blå keramikk med en dykker-skala i blå emalje (grand feu).

The Omega Seamaster 300M, Summer Blue 75th Anniversary. Kasse, 42mm x 13.6mm i rustfritt stål. Kassekonstruksjon av O-mega stål. Vantett 300-meter. Blå skive med påførte visere dekket med Super-LumiNova. Urverk, Omega Co-Axial caliber 8800, 55-timers gangreserve; co-axial escapement, METAS-sertifisert Master Chronometer kaliber.  

Det har ikke kommet noen priser fra norsk forhandlere enda, men utenlandske medier spekulerer at den nye Seamaster-jubileumsmodellen i stål vil koste 5 900 dollar med reim og 6 300 dollar med lenke, og den blir snart tilgjengelig. 

Vennligst merk at priser og tilgjengelighet kan endres over tid.

For mere informasjon, Trykk Her

 Morten Skaune

Morten Skaune

I den digitale tidsalderen der smarttelefoner og digitale enheter er overalt, kan det virke unødvendig å bruke en mekanisk klokke på armen. Likevel fortsetter klokker å være relevante av flere grunner.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få eksklusive nyheter og tilbud – abonner nå og hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev Klokkeland

Reparasjon av Jubilee og Oysterlenker

Verksted og Service