Søksmål mot anerkjent klokkeforhandler,

Klokkedrømmen ødelagt!

Kunde går til søksmål mot Shreve & Co., en anerkjent klokkeforhandler. Rezaei hevder at han ble lovet en etterlengtet Patek Philippe-klokke, men aldri fikk muligheten til å kjøpe den til tross for betydelige kjøp hos forhandleren.

Søksmål mot Shreve & Co avslører påstått urettferdig praksis med populære Patek Philippe-klokker

Et søksmål er blitt anlagt mot klokkeforhandleren Shreve & Co av Ali Rezaei, som hevder at han ble lovet en etterlengtet Patek Philippe Nautilus ref. 5980/1R, men fikk aldri kjøpt den. Rezaei hadde et sterkt ønske om å eie en rose gull-utgave av klokken og henvendte seg derfor til Shreve & Co, en anerkjent autorisert forhandler av Patek Philippe-klokker i San Fransisco, for å undersøke muligheten for å skaffe seg den ettertraktede klokken.

Imidlertid hevder Rezaei at han i stedet for å få muligheten til å kjøpe klokken, ble informert av Shreve & Co. om at han måtte etablere en kjøpshistorikk for å kunne få muligheten til å skaffe seg modellen 5980/1R. Bestemt på å oppfylle kravene, gjorde Rezaei flere betydelige kjøp hos Shreve & Co. over en periode på 18 måneder, inkludert en Patek 5905R, to klokker fra Pateks kvinnekolleksjon og et diamantarmbånd til en totalverdi av 220 000 dollar.

I løpet av denne tiden hevder Rezaei at Shreve & Co. og deres salgsrepresentanter konsekvent oppmuntret ham til å kjøpe flere varer, med forventningen om at han til slutt ville bli tilbudt den ettertraktede klokken. Til tross for disse kjøpene og forsikringene, mottok imidlertid aldri Rezaei den lovet Patek Philippe Nautilus ref. 5980/1R.

Imidlertid mistet butikken sin status som autorisert Patek Philippe-forhandler i april 2022, samtidig som Rezaei kjøpte diamantarmbåndet. Søksmålet hevder at Shreve visste om den forestående tapet av sin autorisasjon som forhandler lenge i forveien, men unnlot å informere sine salgsrepresentanter eller Rezaei. Dette skal angivelig ha tillatt butikken å maksimere salgsinntektene ved å lokke kunder til å kjøpe varer de ellers ikke ville ha kjøpt, med løftet om å få tilbud om høyt etterspurte Patek Philippe-klokker. Det er verdt å merke seg at Shreve & Co. har en lang historie som går tilbake til 1852 og var en av de første amerikanske forhandlerne som representerte Patek Philippe.

Rezaeis søksmål mot Shreve & Co. inkluderer ulike påstander som kontraktsbrudd, bevisst og uaktsom feilframstilling, bedragerisk skjuling av informasjon, falske løfter og urettferdig forretningspraksis i henhold til Californias lov om urettferdig konkurranse. Søksmålet ble innlevert 9. juni, og Shreve & Co. har 30 dager på å svare. Selv om utfallet av søksmålet er usikkert, kan det kaste lys over praksisen til autoriserte forhandlere og hvordan de allokerer høyt etterspurte klokker.

Kilde: Hodinkee.com

 Morten Skaune

Morten Skaune

I den digitale tidsalderen der smarttelefoner og digitale enheter er overalt, kan det virke unødvendig å bruke en mekanisk klokke på armen. Likevel fortsetter klokker å være relevante av flere grunner.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få eksklusive nyheter og tilbud – abonner nå og hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev Klokkeland

Reparasjon av Jubilee og Oysterlenker

Verksted og Service