A. Lange & Söhne med ny lansering

1815 Rattrapante Perpetual Calendar

A. Lange & Söhne lanserer en ny utgave av 1815 Rattrapante Perpetual Calendar med en laksfarget versjon av urskiven for å feire tiårsjubileet til et forbløffende komplekst urverk.

Tidløs Eleganse og Avanserte Komplikasjoner

Det finnes komplikasjoner som enhver urprodusent bør mestre for å kunne sitte ved det runde bord. Når de kombineres, danner disse komplikasjonene en «grand complication», som mange produsenter på 90-tallet skapte for å imponere. En «grand» komplikasjon vil inneholde splittsekunders kronograf, evig kalender og repeater i samme urverk. A. Lange & Söhne har aldri vært en stormakt på sistnevnte, men hadde en velprøvd merittliste når det gjaldt de to første. Kombinasjonen av disse komplikasjonene kom A. Lange & Söhne  med først i 2013 med 1815 Rattrapante Perpetual Calendar.

A. Lange & Söhne 1815 Rattrapante Perpetual Calendar

Siste nytt

A. Lange & Söhne har nå introdusert en ny begrenset utgave av den imponerende 1815 Rattrapante Perpetual Calendar-klokken, med en vakker laksfarget urskive. Men laksefargen skjuler noe mer, skiven er lagd av rosa-gull. 

Klokken drives av det samme håndopptrekkbare L101.1 urverket som har vært i bruk de siste 10 årene, og som vant kategorien for stor komplikasjon ved Grand Prix d’Horlogerie i Genève i 2013. Evighetskalenderen vil korrigere datoen, inkludert alle skuddår, frem til år 2100, mens den svært nøyaktige månefasen ikke vil trenge korreksjon på hele 122,6 år, så lenge den holdes opptrekt. Bak på klokken er den tydelig synlige rattrapante-mekanismen, og som med Lange, er mye av opplevelsen å beundre urverkets arkitektur.

Ved å inkorporere tradisjonell design og ingeniørtekniske egenskaper, består den manuelt opptrukne urverket L101.1 av imponerende 631 individuelle deler. Mekanismen til den evighetskalenderen alene krever 211 komponenter, mens ytterligere 206 er ansvarlige for rattrapante-kronografmekanismen. En skruebalanse, som drives av balansespringen som er utviklet og produsert internt, sikrer høy frekvensstabilitet. A.Lange´s typiske kvalitetsmerker som skrudde gullchatoner, blåe skruer, en sofistikert presisjonsjustering og den håndgraverte balansebroen er synlige gjennom safirglasset på baklokket. Fullføringen av urverket, som monteres to ganger, gjenspeiler A. Lange & Söhne‘s høye standarder i hver eneste detalj.

Merke: A. Lange & Söhne. Model: 1815 Rattrapante Perpetual Calendar. Referanse: 421.056. Diameter: 41.9mm. Tykkelse: 14.7mm. Urverk: L101.1. Gangreserve: 45 timer. juveler: 43. Frekvens: 21600. Funksjoner: Timevisning, minutter, sekunder, rattrapante-kronograf og evighetskalender med dato, ukedag, måned, månefase og skuddår. Kasse: Hvit gull. Skive: Rosa gull. Brun alligator skinnrem med deployant lås . Limited edition på 100 stk.

Pris ca. 2,4 millioner kroner.

For mere informasjon: A. Lange & Söhne

Litt info om A. Lange & Söhne

Urmaker Ferdinand Adolph Lange la grunnlaget for Sachsen’s presisjonsurindustri da han etablerte sin manufaktur i 1845. Hans dyrebare lommeur er fortsatt svært ettertraktet blant samlere over hele verden. Etter andre verdenskrig ble selskapet ekspropriert, og navnet A. Lange & Söhne nesten forsvant. I 1990 hadde Ferdinand Adolph Langes oldebarn, Walter Lange, motet til å gjenoppstarte merket. I dag produserer Lange kun noen få tusen håndleste ur per år, hovedsakelig i gull eller platina. De er utstyrt eksklusivt med urverk som er laget internt, og som er nøye utført og satt sammen for hånd. Med 71 egne urverk utviklet siden 1990 har A. Lange & Söhne sikret seg en førsteklasses posisjon i urmakerverdenen. Blant deres største prestasjoner finner vi merkeikoner som LANGE 1, den første regulært produserte håndleste klokken med en overdimensjonert dato, og ZEITWERK, med sine presist hoppende tall. Ekstraordinære komplikasjoner som ZEITWERK MINUTE REPEATER, DATOGRAPH PERPETUAL TOURBILLON og TRIPLE SPLIT representerer det de alltid streber etter: å drive den tradisjonelle klokkekunsten til stadig nye høyder. Lansert i 2019, markerte den sporty-elegante ODYSSEUS begynnelsen på et nytt kapittel for A. Lange & Söhne.

 Morten Skaune

Morten Skaune

I den digitale tidsalderen der smarttelefoner og digitale enheter er overalt, kan det virke unødvendig å bruke en mekanisk klokke på armen. Likevel fortsetter klokker å være relevante av flere grunner.

Les også

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få eksklusive nyheter og tilbud – abonner nå og hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev Klokkeland

Reparasjon av Jubilee og Oysterlenker

Verksted og Service