Ny Lansering,

Tudor lanserer 2 nye modeller.

I samarbeid med Alinghi Red Bull Racing har Tudor lansert 2 nye klokker

Nye Tudor Pelagos FXD: En Spennende Samling Inspirert av Alinghi Red Bull Racing

I 2022 kunngjorde klokkeprodusenten Tudor sitt partnerskap med Alinghi Red Bull Racing, en deltaker i seilbåtregattaen America’s Cup. Dette var første gang Tudor beveget seg inn i verdenen av regatta. Resultatet av samarbeidet mellom Tudor og Alinghi lanseres i dag, med et par nye modeller av Pelagos FXD, inkludert en kronograf som for første gang er montert i et kasse med faste reimstenger. La oss ta en nærmere titt på den nye Tudor Pelagos FXD og Pelagos FXD Chrono «Alinghi Red Bull Racing Edition».

Tudor Pelagos FXD er en ganske spesiell klokke i merkets kolleksjon. Den ble først presentert sent i 2021 og ble bygget for å imøtekomme behovene til marinejegere i Marine Nationale eller den franske marinen. Men nå går denne militærspecificerte modellen inn i nye områder. Fortsatt med fokus på å imøtekomme behovene til svært trente personer, er de nye FXD-modellene, en versjon med kun tid og en ny kronograf, utviklet for mannskapet til Alinghi Red Bull Racing og designet i henhold til spesifikasjonene til deres imponerende, banebrytende båt.

Akkurat som Alinghi Red Bull Racing AC75-båten, som representerer det beste innen moderne maritime ingeniørarbeid, er de nye Tudor Pelagos FXD Alinghi-klokkene moderne innen urproduksjon. I tråd med båtens konstruksjon bruker klokkene et materialebland av karbon, titan og rustfritt stål for kassen. Nærmere bestemt kombinerer disse Pelagos FXD-modellene en høyteknologisk karbonkompositt for kassen og bezelinnlegget, titan for bezelen, kronen og direktevirkende trykknapper, samt 316L rustfritt stål for baklokket og bevegelsesholderen. Akkurat som klokken laget for den franske marinen, har disse Pelagos FXD og Pelagos FXD Chrono «Alinghi Red Bull Racing Edition» feste for reimstenger, en vanntetthet på 200 meter (mer enn tilstrekkelig for seiling) og en toveis 120-klikks dreibar bezel, i motsetning til den klassiske enveis bezelen som finnes på de fleste dykkerklokker.

En spesifikk funksjon for regattaklokker er at bezelene bruker en omvendt skala, graduert fra 60 til 0, slik at det blir enklere å følge nedtellingen, som er et viktig øyeblikk før starten av en regatta. Skalaen på bezelene er også belagt med Super-LumiNova Grade X1, et luminescerende materiale som viser en ytelsesøkning på opptil 60% etter to timer sammenlignet med standardgrader. De matte blå skivene er omkranset av en 45-graders flanke der «Alinghi Red Bull Racing» er trykket.

 

Både Tudor Pelagos FXD og Pelagos FXD Chrono bæres med et nytt 22 mm helstøpt stoffrem. Remmen er laget av «Team Blue» jacquard-vevd bånd med røde aksenter og lukkes med en D-formet spenne i titan med selvfestende låsesystem.

Som nevnt består denne Alinghi-inspirerte samlingen av to modeller. Først er den klassiske Pelagos FXD med kun tid. Denne første modellen har en kasse på 42 mm og er i hovedsak en utvikling (farger og materialer) av klokken laget for Marine Nationale. Kassen av karbonkompositt, med en høyde på 12,7 mm, har et solid skrudd stållokk med gravert Alinghi Red Bull Racing-logo, og toppen av klokken er beskyttet av et safirglass med antirefleksbelegg. Kombinert med en skrudd titan-krone garanterer dette en vanntetthet på 200 meter. Fargene er imidlertid annerledes enn på den klassiske FXD. Først av alt er bezelen svart på grunn av karbonkomposittmaterialet. For det andre har skiven en ny matt blå farge, med påsatte timeindekser og «Snowflake»-visere av keramisk kompositt med luminescerende egenskaper, samt røde aksenter på sekundviseren og navnet på klokken.

Modellen Pelagos FXD med kun tid drives av manufakturkaliberet MT5602, med alle de vanlige funksjonene fra Tudor – 70 timers gangreserve, tverrgående balansebro, antimagnetisk spiralfjær av silikon, variabel inertibalanse og en kronometer-sertifisering av COSC. Den er i stand til å fungere bedre enn spesifikasjonene i den standarden, innenfor en toleranse på 6 sekunder (-2/+4) per dag, testet på fullt monterte klokker.

Tudor Pelagos FXD Alinghi. Kasse, 42 mm svart karbonkompositt.  60-minutters toveis bezel i titan med matt svart karbonkomposittinnlegg. Skrudd titan-krone. Safirglass. Stål baklokk. Vanntett til 200 meter. Matt blå skive med hvite snowflake-visere. Kaliber MT5602, COSC sertifisert. Automatisk 70 timers gangreserve. Blå stoffrem med rød søm. Veiledende pris er satt til kr. 39.100,-

TUDOR PELAGOS FXD CHRONO ALINGHI

Tudor Pelagos FXD Chrono er første gang en kronografbevegelse finner veien til Pelagos-kolleksjonen. Den er litt større enn sin modell uten kronograf, med en diameter på 43 mm. Kassen bruker også en kombinasjon av karbonkompositt, titan og stål. Vanntettheten er identisk, vurdert til 200 meter. I motsetning til mange kronografer fra merket, har trykknappene en såkalt direktevirkende konstruksjon, noe som betyr at de ikke har en skrudd arkitektur – noe som gjør dem mye enklere å bruke under et løp. Den har den samme matte blå skiven med røde aksenter, men med to kronografvisere klokken 3 og 9, samt en dato på klokken 6.

Inne i kassen finner vi det kronometer-sertifiserte kaliberet MT5813, som er fra Breitling 01-kronografkaliberet. Denne moderne, integrerte automatiske urverket har en kolonnehjul- og vertikalkobling. Den har sine egne spesifikasjoner, som inkluderer en variabel inertibalanse og et antimagnetisk spiralfjær av silikon. Den går med 4 Hz og har en gangreserve på 70 timer, og den er også regulert til -2/+4 sekunder per dag.

Tudor pelagos FXD Chrono Alinghi. Kasse 43 mm av svart karbonkompositt. 60-minutters toveis bezel i titan med matt svart karbonkomposittinnlegg. Skrudd titan-krone og direktevirkende trykknapper. Safirglass. Stål baklokk. Vanntett til 200 meter. Matt blå skive med hvite snowflake-visere. Kaliber MT5813, COSC-sertifisert, automatisk kronograf. 70 timers gangreserve.  Blå stoffrem med rød søm. FXD Chrono “Alinghi Red Bull Racing Edition” er priset til 54.200 kroner.

For mere informasjon, Tudorwatch.com

 Morten Skaune

Morten Skaune

I den digitale tidsalderen der smarttelefoner og digitale enheter er overalt, kan det virke unødvendig å bruke en mekanisk klokke på armen. Likevel fortsetter klokker å være relevante av flere grunner.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få eksklusive nyheter og tilbud – abonner nå og hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev Klokkeland

Reparasjon av Jubilee og Oysterlenker

Verksted og Service