Tag Heuer med ny lansering,

Tag Heuer Carrera Skipper.

Etter 40 års fravær fra standardkolleksjonen har Tag Heuer besluttet å hedre sin rike historie ved å lansere en ny utgave av Carrera Skipper.

Tidløs Eleganse med Maritim Arv

Når det gjelder luksusklokker som utstråler presisjon, eleganse og innovasjon, har Tag Heuer etablert seg som et ledende navn i bransjen. Blant deres imponerende utvalg har Tag Heuer Carrera Skipper en spesiell plass, og den har fanget interessen til både horologi-entusiaster og samlere av vintage-klokker. Dette tidspunktet er ikke bare en klokke; det representerer en sømløs blanding av tradisjon og stil, der det trekker inspirasjon fra sine ikoniske forgjengere samtidig som det inkorporerer moderne elementer.

Heuer´s Carrera-kolleksjonen ble introdusert i 1963 av Jack Heuer, oldebarnet til merkets grunnlegger, Edouard Heuer. Den ble opprinnelig designet for profesjonelle racerbilførere og ble raskt populær for sitt rene og lettleste design samt utmerkede kronograf-funksjoner, og den ble en klassiker innen motorsport-tidtaking.

Siste nytt

Lansert i 1968 som en kronograf for seilere, har Skipper ref. 7754 lenge vært en av de mer særegne modellene som ble skapt av Heuer. Den er nyskapende og sjelden nok til å bli ettertraktet av Heuer-entusiaster. Nå har merket gjenopplivet modellen i en delikat modernisert utgave med TAG Heuer Carrera Skipper. Basert på Carrera «Glassbox» som ble introdusert i mars, beholder den nye klokken det regatta-inspirerte estetiske fra sin forgjenger, men er definitivt sin egen klokke.

Originalen av klokken ble lagd for å feire seieren til båten Intrepid, skipet støttet av New York Yacht Club, i America’s Cup i 1967.

Tag Heuer Carrera Skipper
Dekkfargen til båten Intrepid er gjenspeilet på subdialene klokken tre og ni. Fargen kalles "light teal".

I den moderne tidsalderen har vintage-klokker opplevd en oppsving i popularitet, og klokkeentusiaster søker sjeldne og unike tidsur som utstråler en følelse av historie. Tag Heuer gjenoppvekket Carrera Skipper for å møte denne trenden.

Den nye Carrera Skipper beholder essensen fra sin forgjenger fra 1960-tallet, med sitt rene urskivedesign, lysende markører og en regatta nedtelling-subskive. Men Tag Heuer kopierte ikke bare det vintage modellen. I stedet inkorporerte de moderne elementer og materialer for å sikre at klokken oppfyller dagens standarder for klokkeentusiaster.

 

Urskiven kommer i flotte farger, inkludert en dyp blåfarge, med en tredelt subdail klokken tre med grønn «lagoon green» og regatta orange farge og en helgrønn subdail i grønnfargen «light teal» klokken 9. Kronografen har en orange sekundviser, blanke time og minuttvisere med orange tupper. Bruken av SuperLuminova på viserne og markørene garanterer optimal lesbarhet under alle lysforhold. Datovinduet er plassert klokken seks.

Tag Heuer sparte ikke på kvaliteten under produksjonen av Carrera Skipper, og brukte førsteklasses materialer for å sikre holdbarhet og lang levetid. Kassen laget av rustfritt stål, som gir en solid og korrosjonsbestandig base. Bezelen er borte på denne modellen som gir klokken en mer klassisk utrykk fra de gamle kronografer.

Tag Heuer Carrera Skipper

Hjertet av Tag Heuer Carrera Skipper er det automatiske urverket TH20-06. Dette urverket er en modifisert kronograf som tilbyr presis nedtelling ved å la minuttviser rotere en full rotasjon på 15 minutter. Urverket har en gangreserve på 80-timer som sikrer at klokken fortsetter å fungere selv etter flere dagers inaktivitet. 

Tag Heuer Carrera Skipper er mer enn bare en klokke; det er et statement-stykke som forener arven fra motorsport og den maritime arven i en stilig og funksjonell pakke. Enten du er en erfaren samler eller noen som ønsker å investere i et klassisk tidsur, er Carrera Skipper utvilsomt et verdig tillegg til enhver klokkeentusiasts samling. Dets evne til å bygge bro mellom fortid og nåtid gjør det til et tidløst mesterverk som vil stå seg for kommende generasjoner.

Merke: Tag Heuer. Model: Carrera Skipper. Referanse: CBS2213.FN6002. Diameter: 39mm. Tykkelse: 13.9mm. Urverk: TH20-06. Gangreserve: 80 timer. Frekvens: 28.800. Funksjoner: Timevisning, minutter, sekunder og kronograf modifisert til regatta. Kasse: Stål. Skive: Blå skive med grønn/orange subdials klokken ni og tre. Blå nylon strap med stål lås. 

Pris ca. 82.000 kroner.

For mere informasjon: Tag Heuer

Litt info om Tag Heuer

Heuer, et av de mest ikoniske klokkefirmaene i verden, har en rik historie som strekker seg tilbake til 1860. Selskapet ble grunnlagt av Edouard Heuer, en talentfull urmaker fra Sveits, som startet sin første verksted i byen Saint-Imier. Fra begynnelsen var målet hans å lage presisjonsurverk og innovative tidsmåleinstrumenter. I 1887 revolusjonerte Edouard Heuer klokkeindustrien ved å patentere det første kronografurverket. Dette banebrytende verket introduserte mekanismen for å måle tid nøyaktig med start, stopp og nullstillingsfunksjoner – en teknologi som senere ble grunnlaget for moderne kronografer. På 1960-tallet lanserte Heuer den legendariske Carrera-kolleksjonen, designet spesielt for profesjonelle racerbilførere. Carrera-klokkene ble raskt anerkjent for sin enkle design og pålitelige kronograf-funksjoner, og de ble en suksess blant motorsportmiljøet. I 1985 kjøpte TAG-gruppen, et selskap som spesialiserte seg på produksjon av høyteknologiske produkter, inkludert motorsport- og luftfartsutstyr, majoritetsandelen av Heuer. Navnet ble da skiftet til Tag Heuer. Siden den gang har Tag Heuer fortsatt å være en innovatør i klokkebransjen. De har utviklet flere revolusjonerende teknologier, inkludert mekaniske urverk med høy frekvens og smarte klokker med avanserte funksjoner.

 Morten Skaune

Morten Skaune

I den digitale tidsalderen der smarttelefoner og digitale enheter er overalt, kan det virke unødvendig å bruke en mekanisk klokke på armen. Likevel fortsetter klokker å være relevante av flere grunner.

Les også

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Få eksklusive nyheter og tilbud – abonner nå og hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev Klokkeland

Reparasjon av Jubilee og Oysterlenker

Verksted og Service